Осем души са убити при нова стрелба в Сърбия

Осем души са убити при нова стрелба в Сърбия, съобщават световните агенции. Ранените са 13. Според първоначалната информация огънят е бил от открит от млад мъж в село близо град Младеновац на около 42 километра южно от Белград. Заподозреният още се издирва от полицията.

Предполага се, че конфликтът е започнал първо в село Дубона. Там 21-годишен мъж стрелял с автоматично оръжие по хора в училищен двор след като се скарал с тях. След това се качил в колата си и отишъл до съседните села Орашие и Шпешин, където също стрелял.

Жертвите са подбирани на случаен принцип. Част от ранените са били откарани в болница в Смедерево. Там четирима души са починали. Трима са били оперирани.

Сред загиналите са полицай и сестра. Има и ранени деца.

Сръбският вътрешен министър Братислав Гашич е определил стрелбата като терористичен акт.

Заподозреният се издирва, а районът е блокиран. На място са изпратени 600 души – полиция и жандармерия. Организирани са пунктове, на които се проверяват преминаващите коли.

Инцидентът в Дубона стана само 48 часа след като тийнейджър застреля девет души и рани седем в училище в Белград. Според властите стрелецът е 13-годишен. Засега мотивите му не са изяснени.