Tesla ще следи за качеството на колите си с нова технология

Проблемите с качествения контрол на Tesla не са от вчера и макар в последните години компанията значително да подобри качеството на своите автомобили, то отново можем да срещнем проблеми в някои от тях. Сега от компанията ще се борят още по-сериозно с тези проблеми като добавят нова технология в завода си в Фримонт.

Новата технология ще помогне на инженерите, които следят за качествения контрол на марката, като дори ще изземе част от функцията им. С помощта на камери и изкуствен интелект, роботи ще изучават интериора на автомобилите и ще следят за качеството на сглобените коли. Към момента ще бъдат инсталирани две подобни системи, разкриват от марката.

Това няма да окаже влияние върху работата на хората, които следят за качествения контрол и дори ще им помага, споделят от Tesla. Те ще допълват работата на системата и ще инспектират на по-високо ниво автомобилите. Все пак в бъдеще не е изключено изкуственият интелект да замени човешкия фактор и компанията да започне да разчита само на роботи за своите занимания.